Skip to content

Bio Treatment

EWS Bio treatment is gespecialiseerd in de preventieve en curatieve behandeling van insecten en ongedierte op een biologische wijze. Een laagzuurstofbehandeling, een heteluchtbehandeling, en een combinatie van een vacuümtechniek en MAP (Modified Atmosphere Packaging) zijn voorbeelden van deze gifgasvrije, milieuvriendelijke behandelwijzen. Effectief en duurzaam!
Wilt u een adviseur spreken?​
EWS group 2019-22
Paul van Luit

Business Relationship Manager

of vul onderstaand formulier in:

Laagzuurstofbehandeling

Uw kostbare goederen geïnfecteerd met insecten? Het laatste dat u wilt is de voedselveiligheid in gevaar brengen met de bestrijding ervan. Bent u op zoek naar een non-toxische, veilige en milieuvriendelijke behandeling van uw grondstoffen? Een laagzuurstofbehandeling biedt uitkomst!

Een laagzuurstofbehandeling is eigenlijk een biologische fumigatie waarbij gebruik wordt gemaakt van Controlled Atmosphere (CA). Het is een techniek waarbij, zoals de naam al aangeeft, de atmosfeer gecontroleerd wordt. Door het zuurstofgehalte te verlagen tot een kritisch niveau, worden insecten in alle stadia van ontwikkeling, afgedood. Zonder gebruik van toxische producten!

Controlled Atmosphere packaging

Onze zusterorganisatie VacQPack is gespecialiseerd in biologische technieken voor het behandelen en conserveren van hoogwaardige grondstoffen in grootverpakkingen. Door het zuurstofgehalte te minimaliseren en de goederen zuurstofdicht te verpakken, zullen de kwaliteitsparameters zoals kleur en smaak stabiliseren, is er geen kans op herbesmetting  en voorkom je schade aan de waardevolle goederen tijdens transport en opslag.

Hete luchtbehandeling (ISPM15)

Door een Europees verbod op het gebruik van methylbromide zijn methylbromide begassingen conform ISPM 15 niet meer mogelijk. Het enige alternatief dat is toegestaan voor de ISPM 15 behandelingen is een zogenaamde hete luchtbehandeling.

EWS is gecertificeerd om houten verpakkingen conform ISPM 15 te behandelen en is opgenomen in het centraal register op www.smhv.nl van de Stichting Markering Houten Verpakkingen (SMHV). EWS kan een ISPM 15 behandeling uitvoeren op de volgende voorwerpen/objecten:

  • Stuwhout
  • Pallethout
  • Houten kisten
  • Dragline schotten
  • Pallets

Hete luchtbehandeling (BMSB

In Australië en Nieuw-Zeeland moeten inkomende goederen uit containers vrij zijn van de bruin gemarmerde stinkwants (BMSB).  Dit om verspreiding en schade aan gewassen en fruit te voorkomen. Daarom moeten goederen in containers die men verscheept van 1 september tot en met 31 mei behandeld worden. De verplichte maatregelen gelden voor alle risico goederen voor verscheping naar Australië en Nieuw-Zeeland. Dit kunnen zowel breakbulk, voertuigen, high & heavy equipment als containers zijn.

Wilt u een adviseur spreken?

Voor meer informatie kunt u bellen of contact opnemen via het formulier

VUL HET CONTACTFORMULIER IN VOOR EEN BEHANDELING OF ADVIES.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.