Skip to content

Hete luchtbehandeling

Hout aantastende insecten zoals houtworm, boktor en schimmels kunnen veel materiële en financiële schade veroorzaken. EWS voorziet u van uitstekende adviezen en adequate oplossingen. Hierbij gebruiken we de nieuwste technieken, waaronder hete luchtbehandeling.

Door een Europees verbod op het gebruik van methylbromide zijn methylbromide begassingen conform ISPM 15 niet meer mogelijk. Het enige alternatief dat is toegestaan voor de ISPM 15 behandelingen is een zogenaamde hete luchtbehandeling.

Bij deze hete luchtbehandeling wordt het aangetaste hout tot in de kern verhit tot minstens 54 graden Celsius, waardoor insecten zoals houtworm en boktor in alle levensstadia worden gedood. De behandeling vindt plaats met speciale hete luchtapparatuur die buiten het te behandelen huis of object wordt geplaatst. Via slangen of pijpen wordt de verwarmde buitenlucht in de betreffende ruimte geblazen.

Op moeilijk te verwarmen plaatsen worden sensoren in het hout aangebracht om ook de kerntemperatuur van het hout te kunnen bepalen. Iedere 10 minuten wordt de temperatuur in de computer geregistreerd en opgeslagen. Zodra alle sensoren de juiste kerntemperatuur aangeven, wordt de verwarming nog minimaal een uur voortgezet. De houtborende insecten worden gegarandeerd in alle levensstadia gedood.

Deze hete luchtbehandelingen conform ISPM 15 moeten net als de begassingen worden uitgevoerd door een erkende firma. EWS Pest control helpt u zowel actieve aantasting te stoppen als nieuwe aantasting te voorkomen. We verzorgen daarnaast inspecties en rapportages bijvoorbeeld bij de aan- en verkoop van onroerend goed. Kijk ook eens bij EWS Pest control om kennis te maken met onze overige technieken voor de bestrijding van hout aantastende insecten.

Wilt u direct een aanvraag doen? Vul dan het formulier in via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze diensten kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?​
Paul-van-Luit-nl.jpg
Paul van Luit

Business Relationship Manager

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.