Skip to content

Desinfectie en veiligheid aan boord

Desinfectie cruiseschip Italië

EWS Group zorgt voor desinfectie en ongediertebestrijding aan boord van passagiersschepen en vrachtschepen  met behulp van gecertificeerde waterstofperoxide-producten die tot 99,9% van de bacteriën, schimmels en virussen doden. Door speciale professionele vernevelaars worden oppervlakken niet beschadigd. Onlangs is er een desinfectiebehandeling uitgevoerd op een cruiseschip in Italië.

Procedure
EWS Group past twee verschillende procedures toe met betrekking tot desinfectie aan boord. Ten eerste om mogelijke verspreiding van virussen en bacteriën te voorkomen. De tweede betreft het beveiligen van een specifiek gebied na een bewezen besmetting. In beide procedures dragen onze technici specifieke persoonlijke beschermingsmiddelen, bestaande uit schoenen met antislipzolen, waterdichte overall, handschoenen, gelaatsbescherming en filtermaskers.

Kruisbesmetting
Als het gaat om het beveiligen van een besmet gebied begint de technicus met het vernevelen van  het desinfecterende product vanaf de volgende plek naar de uitgang, om kruisbesmetting te voorkomen. Hiervoor gebruiken zij speciale vernevelaars zodat het desinfecterende product alle oppervlakken kan bereiken zonder deze te beschadigen.

Dubbel check
Overal, maar vooral aan boord wordt veiligheid dubbel gecheckt. Voordat technici aan boord gaan wordt eerst hun lichaamstemperatuur gemeten. Daarna kunnen ze hun persoonlijke beschermingsmiddelen dragen en de behandeling starten. Al het personeel is verplicht om hun overall en handschoenen uit te doen en deze in een specifieke plastic zak weg te gooien voordat zij het schip verlaten. Alle andere beschermingsmiddelen en overige uitrusting worden grondig gedesinfecteerd om kruisbesmetting te voorkomen.