Skip to content

EWS Group locatie Oosterhout Skal Biocontrole-gecertificeerd

Skal Biocontrole | Biocertificering | Laagzuurstofbehandeling

OOSTERHOUT – Met trots delen wij mede dat onze locatie in Oosterhout door Skal Biocontrole gecertificeerd is. Dit betekent dat alle bio-goederen die een laagzuurstofbehandeling in onze biocellen ondergaan hun bio-certificaat behouden. Zo vormt EWS Group een biologische schakel in de keten.

En dat is van waarde, want een eindproduct in de schappen mag pas biologisch genoemd worden als alle stappen in de keten biologisch geweest zijn. Dit houdt in dat ook transport, opslag en verwerking op biologische wijze moeten plaatsvinden. EWS Bio treatment heeft daarvoor nu de mogelijkheden: een laagzuurstofbehandeling ‘as a service’.

Met de laagzuurstofkamers aan de Koopvaardijweg in Oosterhout bieden we een alternatief voor de conventionele – niet-biologische – fumigatie. Een uitkomst bij een ongewenste aantasting van bio-goederen door insecten of ongedierte, preventief of curatief. Hoe dit in zijn werk gaat?

Roy van Hattum, teamleader Fumigation & Bio treatment, vertelt: “Met onze biocellen voorzien we echt in een behoefte. Klanten weten ons te vinden voor de behandeling van bijvoorbeeld granen, zaden, rijst, bonen of koffie. Maar denk ook aan met de hand gekraakte walnoten die op maat behandeld moeten worden. We kunnen het behandelprogramma helemaal naar de wens van de klant en zijn specifieke producten instellen. Een succesvolle behandeling wordt bepaald door de juiste verhouding tussen de variabelen temperatuur, zuurstof en tijd.”

Meer informatie over onze..

Laagzuurstofbehandeling

“Bijzonder aan onze faciliteit zijn de warmtepompinstallatie en de stikstofgenerator”, vervolgt Roy. “In plaats van met gas verwarmen we de cellen op een duurzame manier en door de stikstofgenerator hoeven we niet apart stikstof (N2) of koolstofdioxide (CO2) aan te voeren. De generator filtert de zuurstof uit de buitenlucht en maakt ter plaatse stikstof aan. De lucht wordt als het ware gewassen”, lacht hij, “en dat is wel zo milieuvriendelijk!”

En bovenal, zo blijkt, effectief. Insecten en ongedierte in alle stadia van ontwikkeling worden op deze manier biologisch bestreden. De eerste partijen bio-goederen hebben inmiddels de Koopvaardijweg in Oosterhout verlaten. Succesvol behandeld op biologische wijze en nu, door de Skal-certificering, mét behoud van bio-certificaat. Zo is en blijft EWS Group een betrouwbare schakel in de biologische keten.

Hoe kunnen we ú helpen?

Neemt u vrijblijvend contact op met EWS Bio treatment voor meer informatie!

E-mail: info.biotreatment@ews-group.com
Telefoonnummer: +31 85 0498522


Eco Worldwide Solutions Holding B.V.
Koopvaardijweg 9
4906 CV  OOSTERHOUT
Nederland