Skip to content

Begassing of fumigatie is een behandeling tegen insecten door middel van gifgas. Op jaarbasis worden duizenden containers begast in de Antwerpse haven. Containers met boomstammen, voor export naar China, moeten allemaal begast worden omwille van quarantaine eisen. Aangezien dit over grote volumes gaat en de lading relatief weinig waard is, is het een hele uitdaging om de logistieke kost van de behandeling van deze containers zo laag mogelijk te houden.

EWS & LINEAS INTERMODAL hebben hun krachten gebundeld en openden een nieuwe fumigatiezone op de spoorterminal MAINHUB in Antwerpen.   EWS is een internationale speler op het vlak van begassingen. LINEAS Intermodal is een internationale spoorvrachtoperator en biedt een complete logistieke oplossing van terminal tot terminal. Ze beschikken over een pan-Europees netwerk van 50 terminals in 10 landen.

“We zijn ervan overtuigd dat dit een ijzersterk logistiek concept is”, zegt Michiel Verwerft, Internationaal Divisie Manager Fumigation bij EWS. “De laatste jaren hebben we te kampen met groeiende congestieproblemen op de terminals en een steeds slechter wordende situatie op de wegen. Ook de geplande wegenwerken op de Antwerpse Linkeroever in 2018, zullen voor de nodige problemen zorgen op de weg en de mobiliteit niet ten goede komen. De terminal MAINHUB is strategisch gelegen op Rechteroever en containers kunnen per truck of per spoor worden aangeleverd.”

Sam Bruynseels, Managing Director Lineas Intermodal: “Om de dienstverlening naar onze intermodale klanten naar een steeds hoger niveau te brengen, breiden we het aantal toegevoegde waarde diensten verder uit. Deze fumigatiezone op de Mainhub terminal speelt in op de noden van een heel aantal van onze klanten.”

Op de terminal is een “fumigatiezone” gecreëerd met plaats voor 40x 40ft containers. Na de begassing kunnen de containers direct getransporteerd worden naar internationale bestemmingen onder andere via het Green Xpress Network, ofwel via de LORO-spoordienst. Deze ‘fast lane’ verbindt MAINHUB dagelijks met de grote containerterminals op linkeroever (1700 en 1742). Dit resulteert in een besparing van tijd en geld door het vermijden van wachturen, toltoeslagen, wegentaks, …. en uiteindelijk minder vrachtwagens op de weg.

Op dit moment is Mainhub verbonden met:

  • Duitsland (Ludwigshafen en Schkopau)
  • Oostenrijk (Wenen en Wels)
  • Tsjechië (Lovosice)
  • Zweden (Malmö)
  • Zwitserland (Basel)
  • Italië (Milaan)
  • Spanje (Granollers, Taragona en Madrid)
  • Luxemburg via CFL
  • Metz via LIS
  • Dourges via Shuttlewise

Ook SOLAS-wegingen zijn mogelijk op de terminal aan een zeer interessant tarief.

Met  deze weging, de begassing op de terminal en snelle aanlevering op de exportkaai kunnen we u een volledig dienstenpakket leveren en de perfecte logistieke oplossing voor deze containers.

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen via: info@ews-group.be