Skip to content

Opgeven is geen optie

Op 1 juni 2017 beklimmen bijna 5.000 mensen maximaal zes keer de Alpe d’Huez in Frankrijk. Tijdens dit jaarlijkse evenement gaan de deelnemers hardlopend, wandelend maar vooral fietsend naar de top van deze 1860 meter hoge berg. Dit alles onder het motto ‘opgeven is geen optie’ om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Een groep sportieve leerlingen en docenten van het Altena College in Sleeuwijk doen mee aan deze editie van het evenement onder de naam: team Altena College 2017. Om de leerlingen te motiveren en te steunen in hun doel heeft Eco Worldwide Solutions B.V. een leuk bedrag gesponsord.

Een van de deelnemers in dit team is Stijn Visser, de zoon van een van onze medewerkers. Stijn, 16 jaar, leerling in 5 Atheneum, is uiterst sportief. Hij is een fanatiek voetballer en hardloper. Hij doet mee onder zijn persoonlijk motto: ‘’Mijn kracht en sportiviteit inzetten om kanker te verslaan’’. Het gaat voor Stijn de eerste keer worden dat hij meedoet aan dit evenement.

Samen volgen wij Stijn en zijn team naar de top van de Alpe d’Huez!

Over Alpe d’HuZes

Sinds 2006 vindt deze jaarlijkse sponsoractie plaats, georganiseerd door de Stichting Alpe d’HuZes, waarbij deelnemers de Alpe d’Huez beklimmen. De opbrengst van deze actie gaat volledig naar KWF kankerbestrijding. De reden om mee te doen aan de Alpe d’HuZes kan voor ieder persoon verschillend zijn:

Ter nagedachtenis aan een dierbare die is overleden aan kanker;
Ter inspiratie van mensen die strijden tegen kanker;
Ter inspiratie, om te helpen en bewustwording te creëren.

De missie van de sponsoractie is het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar alle vormen van kanker.

Meer weten over de stichting Alpe d’HuZes? Klik dan hier

Meer weten over het team Altena College klik dan hier

Meer weten over Stijn Visser en zijn blog volgen? Klik dan hier