Skip to content

Scarecrow

Vogels kunnen veel overlast veroorzaken door onder andere lawaai en stank. Bovendien kan hun aanwezigheid veiligheids- en gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Vogels kunnen namelijk ziektekiemen overdragen op de mens.

EWS Fauna management is erkend distributeur en installateur van het Scarecrow-vogelafweersysteem, dat werkt met angstkreten. Het Engelse Scarecrow Bio-Acoustic Systems Ltd. is al dertig jaar producent en wereldwijd marktleider van deze bio-akoestische systemen. Dit systeem is ontwikkeld door geluidstechnici en ornithologen. EWS Fauna management heeft al meer dan 10 jaar ervaring met de plaatsing van Scarecrow-vogelafweersystemen op uiteenlopende locaties.

Vogels raken gewend aan onnatuurlijke, harde geluiden wanneer deze geen bedreiging vormen.

Het Scarecrow-systeem maakt op effectieve wijze gebruik van de natuurlijke angstkreten van vogels. Door de angstkreten van hun soortgenoten raken vogels gealarmeerd. Vervolgens kunnen zij de “in nood verkerende soortgenoot” niet vinden. Deze onzekerheid zorgt ervoor dat de vogels het gebied als onveilig gaan beschouwen en op zoek gaan naar een ander verblijfsgebied.

Het voordeel van dit bio-akoestische systeem is dat de kreten op een natuurlijk geluidsniveau verspreid worden, waardoor ze vaak niet eens door het publiek worden opgemerkt. Daarnaast is dit afweersysteem niet schadelijk voor de vogels, aangezien hun leven geen gevaar loopt.

 
Afspraak maken

Wilt u meer informatie over onze diensten? Bij vragen of voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u bellen of vult u het contactformulier in.

Meer informatie
Contact Sales
Portret en Huwelijks Fotografie
Frans van Halteren

Technical specialist
+31 6 13985336
f.vanhalteren@ews-group.com