Skip to content

Effectieve oplossing zoals vogel pinnen tegen overlast

Vogelwering ter bescherming van o.a. zonnepanelen, het dak en de dakgoot van uw huis of bedrijfspand én uw wagenpark.

Vogeloverlast

Vogelpinnen laten plaatsen doet u als u last heeft van vogeloverlast. Wist u echter dat het slechts één van de mogelijke oplossingen tegen vogels is? Vogelwering is er in alle soorten en maten. Inderdaad in de vorm van pinnen tegen vogels, maar ook elektrische vogelwering, vogelwerende netten, een draadsysteem tegen vogels en een lasersysteem zijn beproefde methoden van vogel wering. Van oudsher zijn vogels ongenode gasten in moestuinen, boomgaarden en op akkerland. Ze eten geteelde vruchten en pas gezaaide zaden.

Tegenwoordig is vogeloverlast met name in bebouwde gebieden een probleem. Denk aan nestelende meeuwen die auto’s en gebouwen bevuilen of aan grote hoeveelheden verwilderde duiven op straten en pleinen. Als vogels in grote groepen opereren zorgen ze voor geluids- en stankoverlast en vormen ze bovendien een gezondheidsrisico voor de mens door de ziekteverwekkers die ze mogelijk overdragen.

EWS Group dé zakelijke partner in fauna management.

Vogelpinnen

Vogelwering in de vorm van vogelpinnen laten plaatsen is een effectieve methode om vogels van onder andere dak, dakgoot en zonnepanelen te weren. Onze vogelpinnen zijn van UV-lichtbestendig polycarbonaat en in diverse lengtes beschikbaar.

Elektrische vogelwering

Elektrische vogelwering laten plaatsen is effectief om vogeloverlast met een soort schrikdraad te voorkomen. Zodra de vogels met het draadsysteem in aanraking komen, krijgen ze een soort schokje. Het is diervriendelijk en bijna niet zichtbaar.

Draadsysteem

Een draadsysteem tegen vogels beschermt u effectief tegen overlast van vogels. De dunne nylondraden zijn vrijwel onzichtbaar, maar voorkomen vogeloverlast op uw dak, in de dakgoot of op uw zonnepanelen, flexibel en permanent.

Vogelnetten

Vogelnetten plaatsen is voor grote objecten een goede oplossing tegen vogeloverlast. De vogelwerende netten hebben diverse maaswijdten. Een vogelnet is inzetbaar op beschutte plaatsen en biedt effectieve bescherming tegen vogels.

Lasersyteem

Het modulair ontwerp van een lasersysteem als vogelwering is aan uw specifieke behoefte aan te passen. Het biedt veelzijdige plaatsingsopties en daarmee een optimale bescherming tegen vogels. Uitwerpselen van vogels op ongewenste plekken zijn verleden tijd.

Elektromagnetisch weringssysteem

Een humaan systeem tegen vogels op uw dak, in de dakgoot of op uw zonnepanelen. Als vogels in de buurt van dit vogelweringsysteem komen, verstoort het elektromagnetisch veld op diervriendelijke wijze een belangrijk eiwit dat vogels gebruiken om te navigeren.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een of meerdere van onze oplossingen? Onze adviseurs staan u graag te woord. U kunt bellen of contact opnemen via het formulier

Kerktoren Veeteeltstraat 108 Amsterdam

Iedere situatie vraagt om een andere oplossing

Of het nu gaat om vogelwering voor zonnepanelen, dak of dakgoot, er is niets wat wij nog niet hebben meegemaakt op het gebied van vogeloverlast. Iedere situatie vraagt echter om een andere oplossing. Daarom komt onze faunaspecialist graag bij u langs voor een vrijblijvend en passend advies.

Bent u op zoek naar een permanente oplossing voor uw vogelprobleem, of juist een onzichtbare, naar een oplossing die ook op grote hoogte te plaatsen is of één die juist flexibiliteit biedt? Vogelnetten, vogelpinnen, diervriendelijk schrikdraad, onze oplossing biedt u bescherming tegen vogels.

Al onze servicemedewerkers zijn ervaren vakmensen, opgeleid en servicegericht en voldoen aan alle wettelijke eisen die de ongediertebranche voorschrijft. Laat ook uw bedrijf of woning beschermen tegen vogels! Voor kwaliteit moet u bij EWS Fauna management zijn.

Onze werkwijze

Wilt u deskundig advies over welke methode van vogelwering plaatsen voor u het meest geschikt is? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende inspectie!

Inventarisatie van situatie

Voor uw overlast door vogels hebben wij graag persoonlijk contact met u zodat u ons aan de hand van enkele vragen een zo goed mogelijk beeld kunt schetsen van de situatie met boktor. Bel ons direct of vul het formulier in, dan bellen wij u!

Inspectie & advies

In vervolg op de inventarisatie van de situatie zullen wij op locatie een vrijblijvende inspectie uitvoeren. Vervolgens brengen wij door middel van een op maat gemaakte rapportage advies uit voor één van de oplossingen om vogels te weren.

Behandeling & nazorg

Voor de uiteindelijk te plaatsen vogelwering kiezen wij uit één van hierboven genoemde methoden. Of de keuze nu is gevallen op pinnen, elektrische vogelwering, draad of vogelwerende netten, EWS draagt zorg voor een succesvolle vogelwering.

EWS FAUNA MANAGEMENT

EWS Fauna Management is gespecialiseerd in het oplossen van problemen met vogels en wild. Deze dieren vallen normaal gesproken niet onder de typische plaagdierbeheersingsdiensten, maar kunnen toch ernstige schade of overlast veroorzaken. Goed faunabeheer beperkt en voorkomt schade aan dieren in het wild en lost tegelijkertijd problemen van klanten op.

Wilt u een adviseur spreken?

Nico Kuijt

Technical & Commercial Advisor

n.kuijt@ews-group.com
+31 6 82042811

Vraag een inspectie aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.