Fumigatie – Bruin Gemarmerde Stinkwants (BMSB)

Door genomen maatregelen van de quarantaine afdelingen van Australië en Nieuw-Zeeland tegen de bruin gemarmerde stinkwants (BMSB), moeten inkomende goederen behandeling ondergaan tegen dit insect. Gebeurt dit niet, dan is het risico dat de BMSB zich verspreid en schade toebrengt aan gewassen en fruit groot. Daarom moeten goederen die men verscheept van 1 september 2019 tot en met 31 mei 2020 behandeld worden. De verplichte maatregelen gelden voor goederen die verscheept worden vanaf alle havens in de USA, en tevens vanaf Europese havens die goederen laden die gefabriceerd of opgeslagen zijn in Italië na het begin van het risicoseizoen.

Klik op de afbeelding om onze brochure te bekijken

De betreffende goederen zijn zowel nieuwe als gebruikte voertuigen, vaartuigen en risicovolle machines en onderdelen. Ook alle containergoederen die Italië via de zee naar Australië en Nieuw-Zeeland verscheept, moeten behandeling ondergaan tegen de BSMB.

Er zijn twee behandelmethodes en EWS biedt beiden aan. De eerste methode is fumigatie. Fumigatie van de aangetaste goederen, doodt de BMSB namelijk effectief af.

De tweede methode is heat treatment. Wilt u meer te weten komen over deze methode? Klik dan hier.

Wilt u direct een aanvraag doen? Vul dan het formulier in via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

MENU