Skip to content

Bruin Gemarmerde Stinkwants – BMSB

Door genomen maatregelen van de quarantaine afdelingen van Australië en Nieuw-Zeeland tegen de bruin gemarmerde stinkwants (BMSB), moeten inkomende goederen uit containers een behandeling ondergaan tegen de BMSB. Gebeurt dit niet, dan is het risico dat de BMSB zich verspreid en schade toebrengt aan gewassen en fruit groot. Daarom moeten goederen in containers die men verscheept van 1 september 2020 tot en met 31 mei 2021 behandeld worden. De verplichte maatregelen gelden voor alle risico goederen, geproduceerd in High risk countries moeten behandeld worden voor verscheping naar Australië en Nieuw-Zeeland. Dit kunnen zowel breakbulk, voertuigen, high & heavy equipment als containers zijn.

De betreffende goederen zijn zowel nieuwe als gebruikte voertuigen, vaartuigen en risicovolle machines en onderdelen. Ook alle containergoederen met goederen geproduceerd in High risk countries moeten behandeld worden voor verscheping via de zee naar Australië en Nieuw-Zeeland verscheept, moeten behandeling ondergaan tegen de BSMB.

Er zijn twee behandelmethodes en EWS biedt beiden aan. De eerste methode is fumigatie. Fumigatie en begassen van de aangetaste goederen in containers, doodt de BMSB namelijk effectief af.

De tweede methode is heat treatment.  De BMSB wordt door hitte in containers bestrijdt. Wilt u meer te weten komen over deze methode? Klik dan hier.

Wilt u direct een aanvraag doen? Vul dan het formulier in via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Heat treatment BMSB

Naast fumigatie bieden wij ook heat treatment aan voor het behandelen van goederen tegen de BMSB