Skip to content

Begassen cacao

Voorraadaantastende insecten, zoals de cacaomot (Ephestia elutella), kunnen enorme schade aanrichten in opslag van cacao. Deze insecten vervuilen de cacao door hun uitwerpselen en spinsels die zij achter laten, maar uiteraard vreten de larven een deel van de bonen op. De aantasting vermindert de kwaliteit van de cacao, met economische schade als gevolg. De aanpak van dit probleem is niet altijd eenvoudig, maar EWS heeft voor u dé oplossing: cacao begassen!

EWS kan cacao begassen, en dit in zakgoed, bigbags, silo’s, duwbakken en containers. De voorraadaantasters worden in alle stadia afgedood door middel van een begassing met Sulfurylfluoride (SO2F2). Daarnaast is een behandeling met fosfine of een laagzuurstofbehandeling evengoed mogelijk, zie EWS Bio treatment.

 

Wilt u direct een aanvraag doen? Vul dan het formulier in via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over onze diensten? Bij vragen of voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
EWS group 2019-22
Paul van Luit

Business Relationship Manager

of vul onderstaand formulier in: