Skip to content

Boktor bestrijden

EWS is uw partner voor het bestrijden van alle soorten en stadia boktor.

De boktor is een houtaantastende keverachtige die enorme schade kan aanrichten aan uw huis of bedrijfspand. Als bijvoorbeeld uw houten dakconstructie door de boktor is aangetast, kan dit grote gevolgen hebben voor de stabiliteit van de houten constructie. Met instortingsgevaar als grootste risico.

De boktor bestrijden kan met diverse technieken. Een goede inspectie is een vereiste om tot de juiste keuze van het bestrijden van de boktor te komen. Boktor bestrijden is een secure klus waarvoor u best een professionele partner inschakelt die u na inspectie van het juiste advies voorziet.

EWS is uw partner voor het bestrijden van alle soorten en stadia boktor. Boktor bestrijden doen wij zowel voor de particuliere als de zakelijke markt.

Boktor bestrijden

De boktor bestrijden is van groot belang om verdere verspreiding van deze kever in huis of bedrijf tijdig tegen te gaan. Een mogelijke vorm van boktor bestrijden is begassing, ook wel fumigatie genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gifgas voor de preventieve of curatieve behandeling van de boktor in huis of bedrijf. De professionele en hoogopgeleide gassingsleiders van EWS Fumigation hebben ruimschoots ervaring met boktor bestrijden.

EWS maakt voor de bestrijding van boktor gebruik van het gas sulfuryldifluoride. Dit als tegenhanger van vloeibare middelen voor boktor bestrijden. Door hout te begassen, kunnen wij 99,98% succes garanderen, omdat door deze bestrijding boktor in alle stadia van zijn levenscyclus wordt afgedood.

Naast boktor bestrijden door middel van begassing, zijn er nog andere methodes voor de bestrijding van boktor. Of juist om boktor in huis of bedrijf te voorkómen. Daarover leest u hier meer.

Wilt u deskundig advies over welke methode van boktor bestrijden in uw geval het meest geschikt is? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende inspectie!

Onze werkwijze

Wilt u deskundig advies over welke methode van boktor bestrijden voor u het meest geschikt is? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende inspectie!

Inventarisatie van situatie

Voor uw probleem met boktor hebben wij graag persoonlijk contact met u zodat u ons aan de hand van enkele vragen een zo goed mogelijk beeld kunt schetsen van de situatie met boktor. Bel ons direct of vul het formulier in, dan bellen wij u!

Inspectie & advies

In vervolg op de inventarisatie van de situatie zullen wij op locatie een vrijblijvende inspectie uitvoeren. Vervolgens brengen wij door middel van een op maat gemaakte rapportage advies uit voor één van de behandeltechnieken om de boktor te bestrijden.

Behandeling & nazorg

Voor de behandeling maken wij gebruik van één van de geadviseerde technieken. Of de keuze nu is gevallen op een hete luchtbehandeling impregneren of een begassing van het hout, EWS draagt zorg voor een succesvolle bestrijding van de boktor.

Boktorren uitgelegd...

Boktorren (Cerambycidae) zijn een familie uit de orde van de kevers. Er bestaan diverse soorten boktor. Voor alle boktorren geldt dat zij beschikken over draadvormige antennen. Deze staan soms naar achteren gericht, wat de indruk van een gewei wekt. De antennen zijn vaak even lang als het lichaam, of bij sommige soorten zelfs langer. Het lichaam van een boktor heeft een langwerpige vorm. De poten zijn erg goed ontwikkeld. Waar de meeste boktorren nathoutboorders zijn en geen direct gevaar vormen voor houtwerk, is dat bij de huisboktor anders.

De huisboktor (Hylotrupes bajulus) is één van de schadelijkste houtvernielende keverachtigen in ons land. De larven van de kever, die meerdere jaren in het hout leven, tasten vooral het hout van schuren, huizen en bedrijfspanden aan, in het bijzonder het dakbeschot en de dikke steunbalken van de daken.

De schade kan soms dusdanig zijn dat de draagkracht van het aangetaste hout aanzienlijk is verminderd. De huisboktor wordt sterk aangetrokken door de geur van droog hout, met name het spinthout van verwerkt naaldhout, zoals vuren en grenen. Het zijn de grootste drooghoutboorders binnen gebouwen.

De kevers zijn bruinzwart van kleur en hebben een paar lichte stippen op de dekschilden. De wijfjes zijn 1-2,5 cm en de mannetjes 8-16 mm lang. De larven worden ongeveer 3 cm lang en zijn witachtig van kleur. Huisboktorren hebben een volkomen gedaanteverwisseling. Dat wil zeggen dat ze 4 stadia doorlopen: ei, larve, pop en imago (kever). De tijdsduur van ei tot imago bedraagt tussen de 3 en 10 jaar, meteen gemiddelde van 4-5 jaar. De vliegtijd is van juni tot augustus.

Voorkom houtaantasting door de boktor tijdig te bestrijden.

EWS FUMIGATION

EWS Fumigation is gespecialiseerd in het fumigeren van diverse goederen en objecten waaronder containers, silo's, magazijnen, schepen en industriële constructies. Fumigatie is een extreem efficiënte methode die giftig gas gebruikt om alle stadia van de levenscyclus van plagen in levensmiddelen, diervoeders en hout.

Wilt u een adviseur spreken?

Paul van Luit

Business Relationship Manager

p.vanluit@ews-group.com
+31 6 12570122

Vraag een behandeling aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.