Skip to content

Houtworm bestrijding

EWS is uw partner in houtwormen bestrijding van alle soorten en stadia houtworm kevers.

Houtworm kevers kunnen enorme schade aanrichten aan uw persoonlijke bezittingen. Een houtwormkever in huis of bedrijf bedreigt de kwaliteit en de waarde van uw pand, houten meubelen of voorwerpen.  

Houtwormen bestrijding kan met diverse technieken. Een goede inspectie is een vereiste om tot de juiste keuze van houtwormen bestrijding te komen. Houtworm behandelen is een secure klus waarvoor u best een professionele partner inschakelt die u na inspectie van het juiste advies voorziet.  

EWS is uw partner in houtwormen bestrijding van alle soorten en stadia houtworm kevers. Zowel particulier als zakelijk.  

Houtwormen bestrijding

Houtwormen bestrijding is van groot belang om verdere verspreiding van de houtwormkever in huis of bedrijf tijdig tegen te gaan. Een mogelijke vorm voor houtworm behandelen is begassing, ook wel fumigatie genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gifgas voor de preventieve of curatieve behandeling van de houtwormkever in huis of bedrijf. Houtwormen verwijderen is iets waar de professionele en hoogopgeleide gassingsleiders van EWS Fumigation ruimschoots ervaring mee hebben.  

 

EWS maakt voor houtwormen bestrijding gebruik van het gas sulfuryldifluoride. Dit als tegenhanger van vloeibare middelen voor houtwormen bestrijding. Door hout te begassen, kunnen wij 99,98% succes garanderen, omdat door deze bestrijding houtworm kevers in alle stadia van hun levenscyclus worden afgedood. 

 

Naast houtwormen bestrijding door middel van begassing, zijn er nog andere methodes voor houtwormen bestrijding. Óf voor het voorkomen van houtworm kever in huis of bedrijf. Daarover leest u hier meer 

 

Wilt u deskundig advies over welke methode van houtwormen verwijderen in uw geval het meest geschikt is? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende inspectie! 

Onze werkwijze

Wilt u deskundig advies over welke methode van houtwormen verwijderen voor u het meest geschikt is? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende inspectie!

 

Inventarisatie van situatie

Voor uw probleem met houtworm kevers hebben wij graag persoonlijk contact met u zodat u ons aan de hand van enkele vragen een zo goed mogelijk beeld kunt schetsen van de situatie met houtwormkever in huis. Bel ons of vul het formulier in, dan bellen wij u!

Inspectie & advies

In vervolg op het contactmoment zullen wij op locatie een vrijblijvende inspectie uitvoeren. Vervolgens brengen wij door middel van een op maat gemaakte rapportage advies uit voor een van de behandeltechnieken voor houtwormen bestrijding. 

Behandeling & nazorg

Voor de uiteindelijke behandeling maken wij gebruik van een van de geadviseerde technieken. Of de keuze nu is gevallen op impregneren, injecteren of begassen van het hout, EWS draagt zorg voor een correcte afwikkeling en succesvolle houtwormen bestrijding.

Houtworm kevers uitgelegd...

De gewone houtwormkever (Anobium punctatum) behoort tot de drooghoutboorders, die gedroogd hout, vaak verwerkt in huizen en gebouwen, aantasten. Zowel naald- als loofhout wordt aangetast. In de zomermaanden komen de houtworm kevers via uitvliegopeningen met een diameter van 1-2 mm uit het hout. De mannetjes en wijfjes gaan dan paren, waarna de wijfjes 20-40 eitjes op het hout leggen. Uit de eitjes komen larven, die gedurende ca. 3 jaar in het hout boren. Daarna vindt vlak onder het houtoppervlak verpopping plaats. Uit de poppen komen uiteindelijk de volwassen insecten tevoorschijn en dan begint de cyclus opnieuw. Het is daarom zaak tijdig te beginnen met houtwormen bestrijding.

De grote houtwormkever (Xestobium rufovillosum) komt in april en mei uit het hout tevoorschijn. In verwarmde gebouwen komt begin januari al de houtwormkever in huis. De ontwikkeling van ei tot kever duurt minstens drie jaar. Vooral vochtig hout waarin “rot” ontstaat, wordt door deze insecten aangetast. De aantasting kan tot diep in het hout doorgaan. Op tijd houtwormen verwijderen voorkomt verdere schade. De kever verlaat het hout via een zelf geknaagde uitvliegopening. Vaak bevinden zich grote aantallen uitvliegopeningen vlak bij elkaar, waardoor het soms lijkt alsof er een schot hagel op het hout is afgevuurd. Voorkom dit met houtwormen bestrijding.

EWS FUMIGATION

EWS Fumigation is gespecialiseerd in het fumigeren van diverse goederen en objecten waaronder containers, silo's, magazijnen, schepen en industriële constructies. Fumigatie is een extreem efficiënte methode die giftig gas gebruikt om alle stadia van de levenscyclus van plagen in levensmiddelen, diervoeders en hout.

Wilt u een adviseur spreken?

Paul van Luit

Business Relationship Manager

p.vanluit@ews-group.com
+31 6 12570122

Vraag een behandeling aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.