Skip to content

Monumenten begassen

Monumentale panden zijn een onderdeel van cultureel erfgoed. Het onderhoud van een monument vergt veel aandacht. Vele kap- en vloerconstructies zijn gemaakt van hout, wat zeer aantrekkelijk is voor houtaantastende insecten.

Bij de traditionele houtverduurzaming worden vaak pluggen gebruikt, welke het uiterlijk van monumentale panden kunnen beschadigen. EWS biedt de perfecte oplossing: monumenten begassen! Door middel van een begassing zullen de houtaantasters in alle levensstadia worden afgedood.

Het te begassen monument wordt gasdicht gemaakt en beveiligd tegen toegang door onbevoegden. Het monumentale pand zal ingepakt worden in gasdichte tarps. Het gas wordt ingebracht en gedurende een periode van 48 uur zal de concentratie nauwlettend worden opgevolgd.

Zodra de juiste dosering is bereikt om het houtaantastende insect af te doden, wordt de monument begassing beëindigd en gaat EWS over op ventilatie van het monument.

 

Wilt u direct een aanvraag doen? Vul dan het formulier in via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over onze diensten? Bij vragen of voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Paul-van-Luit-nl
Paul van Luit

Business Relationship Manager

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.