Skip to content

Begassen tabaksmot

De tabaksmot (Ephestia elutella) is een nachtvlinder uit de familie van de snuitmotten.

De tabaksmot legt zo’n 100 tot 200 eitjes op of nabij producten als cacao. Deze eitjes worden gelegd in clusters van twee weken, de larven voeden zich met het product en produceren grote webben van zijde. De larven verplaatsen zich van het voedsel om zich te verpoppen in de verpakking of in de opslagstructuur, dit duurt zo’n 10 tot 14 dagen. Totaal duurt het doorlopen van alle levensstadia 82 tot 206 dagen, afhankelijk van de temperatuur.

EWS kan voorraden welke zijn besmet met de tabaksmot begassen. Wij begassen tabaksmot in besmette voorraden in de volgende vormen: bulk, zakgoed, bigbags, silo’s, duwbakken en containers. Door middel van een begassing zullen de voorraadaantasters in alle levensstadia worden afgedood.


Wilt u direct een aanvraag doen? Vul dan het formulier in via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over onze diensten? Bij vragen of voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Paul-van-Luit-nl
Paul van Luit

Business Relationship Manager

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.