Skip to content

Begassen rijstmeelkever

De rijstmeelkever (Tribolium confusum), ook wel kleine meeltor genoemd, is een kever uit de familie van de zwartlijven. De kever is veelvoorkomend en kan veel schade veroorzaken in silo’s, opslagplaatsen, levensmiddelenwinkels en woonhuizen waar meel en graan in zijn opgeslagen. De kever is 3 á 4 mm lang en heeft een roodbruine kleur. Ze leven van gebroken korrels, graanstof en levensmiddelen zoals meel, rijst, gedroogd fruit, noten en bonen. De schade welke rijstmeelkevers aanrichten bestaat vooral uit vervuiling door uitwerpselen, dode kevers en stinkende uitscheidingen.

EWS kan voorraden welke zijn besmet met de rijstmeelkever begassen. Wij begassen rijstmeelkevers in besmette voorraden in de volgende vormen: bulk, zakgoed, bigbags, silo’s, duwbakken en containers. Door middel van een begassing zullen de voorraadaantasters in alle levensstadia worden afgedood.

 

Wilt u direct een aanvraag doen? Vul dan het formulier in via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over onze diensten? Bij vragen of voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Paul-van-Luit-nl
Paul van Luit

Business Relationship Manager

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.