Skip to content

Gas Measurement

Gasmeten
De gasmeetkundigen van EWS Gas measurement zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van alle diensten in het kader van gasmeten (ook wel bekend als gasvrijmetingen), douanemetingen en overige soorten metingen. 

Wettelijke grenswaarden

Elk jaar komen er zo’n 4 miljoen containers Europa binnen via het Nederlands en Belgisch havennetwerk. Ongeveer 12% van deze containers bevat gassen en dampen die zich boven de wettelijke grenswaarden bevinden. Mede dankzij de inzet van EWS en de nauwe samenwerking tussen de ontvangers van grote containerladingen zien we al jaren een daling van dit afkeurpercentage. Bij zulke containerladingen voert onze gasmeetkundige, beter bekend als gasdokter, onder andere onderzoek uit naar de bron van de besmetting.

EWS vindt dat het probleem in de producerende landen opgelost dient te worden. Ze geeft advies en heldere rapportages, zodat haar klanten stappen kunnen nemen om ervoor te zorgen dat wij in Europa containers ontvangen die veilig te betreden zijn. Aan sommige productstromen blijven risico’s verbonden die niet verholpen kunnen worden, bijvoorbeeld vanwege specifieke producteigenschappen. In zulke gevallen kan EWS een protocol opstellen om alsnog tot een veilige behandeling van de goederen te komen.

Hierdoor ontstaat een win-winsituatie waarbij kosten worden bespaard maar bovenal de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd blijft.

Daarnaast heeft EWS direct contact met fumigatiebedrijven over de hele wereld om ervoor te zorgen dat ook hier de risico’s beperkt worden. Het gassen van containers is een feit, maar voldoende ventilatie voor de oversteek naar Europa helaas nog niet.

Onze medewerkers staan dagelijks voor u klaar om een veilige werkplek te creëren voor u en uw werknemers.

Heeft u containers die arriveren in de haven van Rotterdam? Ga dan naar ons drive-through station KGN voor gasmetingen, fumigatie, ventilatie en douane/Fyco-services!

EWS Portal
U heeft als klant van EWS 24/7 toegang tot onze speciaal ontwikkelde portal. Hiermee wordt het nauwlettend controleren en sturen van uw productstromen kinderspel. Aan de hand van het meetprotocol dat door een van onze specialisten persoonlijk is opgesteld, worden de containers die gemeten moeten worden automatisch geselecteerd.

Ontdek hoe het anders kan: neem contact met ons op!

 
Afspraak maken

Voor meer informatie kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Sander-Kieboom-nl
Sander Kieboom

Account Manager

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.