Skip to content

Onderzoek

EWS Group speelt via haar divisie Gas Measurement al jaren een voortrekkersrol in de meting van gassen in containers. Dankzij een internationaal netwerk van vaste en mobiele meetstations, deskundige gasmeetkundigen en gevalideerde meetprotocols zijn wij in staat om resultaten te rapporteren zonder de logistieke keten te verstoren.

Regelmatig ontvangen wij echter vragen die niet onmiddellijk kunnen beantwoord worden binnen ons klassiek analyseaanbod. Denk bijvoorbeeld aan onverklaarbare overschrijdingen, hinderlijke geuren in en om containers en warehouses, maar ook onverklaarbare schade aan lading en goederen. Met deze vragen kunt u terecht bij onze businessunit EWS Analytics.

EWS Analytics beschikt over expertise en apparatuur en ontwikkelt gespecialiseerde meetprotocols, die toelaten om zeer snel de tot de juiste inzichten te komen. Jaarlijks voeren wij enkele tientallen projecten uit. Enkele voorbeelden:

Een lot textiel met sterke geur werd ter onderzoek afgeleverd. Medewerkers werden misselijk tijdens het lossen van een container. Klassieke analyse bracht geen uitsluitsel over de identiteit van de chemicaliën. We ontwikkelden een specifiek protocol voor het nemen en analyseren van een luchtstaal. Vervolgens werd een analyse uitgevoerd via GC/MS. Alle componenten werden geïdentificeerd. De sterke geur werd uiteindelijk toegeschreven aan een reeks chemicaliën die exogeen werden toegevoegd om bacterievorming tegen te gaan.

Er werd een aantal partijen netzakken afgeleverd, dat mogelijk was blootgesteld aan rookafzettingen en bluswater tijdens een bedrijfsbrand. Er werd gevraagd welke partijen nog bruikbaar waren en welke niet. Aan de hand van een specifiek protocol identificeerden we een aantal typische brandmerkers in beschadigde zakken. Deze merkers werden niet gevonden in niet-beschadigde zakken.

In een eerste reeks containers met daarin speelgoed werden steeds onverklaarbare overschrijdingen waargenomen. Aan de hand van een gedetailleerd onderzoek gingen we na welke chemicaliën verantwoordelijk waren voor de waargenomen verhogingen.

Dit was een studie naar de oorzaak van de vergeling van goederen die worden blootgesteld aan de lucht in een warehouse. De studie richtte zich zowel op de identificatie van de vergeling als de samenstelling van de lucht.

Importcontainers met schoenen zijn een belangrijke oorzaak van overschrijdingen. Een schoen bestaat echter uit meerdere onderdelen die vaak afkomstig zijn van verschillende leveranciers. Om een duidelijk oordeel te vellen welke leverancier zich niet houdt aan de afspraken over het gebruik van lijmen en solventen, startten we een studie waarbij de samenstelling van elk onderdeel van een individuele schoen in detail werd onderzocht.

Afspraak maken

Voor meer informatie kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Sander-Kieboom-nl
Sander Kieboom

Account Manager

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.