Heat treatment – Bruin Gemarmerde Stinkwants (BMSB)

De bruin gemarmerde stinkwants (BMSB) is een landbouwplaag die uit China, Japan, Korea en Taiwan stamt. Op dit moment verspreidt de BMSB zich door de USA, Canada en door sommige delen van Europa. Daar tast hij gewassen, fruit en bomen aan. Daarom hebben Australië en Nieuw-Zeeland maatregelen genomen tegen dit insect.

Deze verplichte maatregelen gelden voor goederen die verscheept worden vanaf alle havens in de USA, en ook vanaf Europese havens die goederen laden die gefabriceerd of opgeslagen zijn in risicolanden na het begin van het risicoseizoen. Het risicoseizoen betreft goederen die men verscheept van 1 september 2019 tot en met 31 mei 2020.

Klik op de afbeelding om onze brochure te bekijken

De te behandelen goederen betreffen het volgende:

  • Zowel nieuwe als gebruikte voertuigen, vaartuigen en risicovolle machines en onderdelen;
  • Tevens alle containergoederen die via de zee vanuit Italië naar Australië en Nieuw-Zeeland worden verscheept.

De twee behandelmethodes tegen de BMSB zijn heat treatment en fumigatie. EWS is bovendien specialist in beide, met onze eigen heat treatment ovens en fumigatiegebieden verspreid over Europa. Heat treatment is een vorm van bio treatment en elimineert daarom het gebruik van giftige producten.

Voor meer informatie over het fumigeren van goederen tegen de bruin gemarmerde stinkwants, ga naar: Fumigatie BMSB

Wilt u direct een aanvraag doen? Vul dan het formulier in via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

MENU