Skip to content

BESCHERMING VAN MOLENS TEGEN HOUTAANTASTENDE INSECTEN

Begassing van een molen is een effectieve manier om houtaantastende insecten volledig af te doden!

EWS inspecteert en inventariseert uw molen gratis en vrijblijvend op houtaantasters en voorziet u van advies en de juiste oplossingen.

Boktor en houtworm kunnen de houten constructies van uw molen ernstig beschadigen.

Bestrijding van houtaantasters

Bij traditionele houtverduurzaming worden vaak pluggen gebruikt, die het uiterlijk van de molen niet ten goede komen.  Vloeistofbehandelingen zijn vaak maar deels te gebruiken en kunnen bijeffecten hebben voor bewoners.

Behandelmethode

De te begassen molen wordt zorgvuldig ingepakt met gasdichte zeilen. Het gas wordt ingebracht waarna de molen gedurende een periode van minimaal 48 uur onder gas wordt gehouden. De behandeling zal zorgen voor afdoding van de houtaantastende insecten in alle stadia. Daarna gaat EWS over op ventilatie van de molen. Zodra een een gasvrije situatie is bereikt, wordt de molen terug aan u overgedragen en kunt u de molen weer veilig betreden.

Behandelingen op locatie

EWS werkt projectmatig en kan op elke locatie, op voorwaarde dat deze voldoet aan de veiligheidseisen, een object fumigeren door gebruik te maken van een klamp (fumigatietent).

Losse onderdelen in onze begassingscontainers

Losse molenonderdelen kunnen op afspraak naar onze locatie in Werkendam gebracht worden voor begassing in een van onze begassingscontainers. 

EWS regelt meer dan alleen de behandeling

We nemen het proces van A tot Z uit handen. Denk hierbij aan: 

Wij bieden u een compleet verzorgd pakket aan.

Review

Y van den Berg
Y van den Berg
Lees verder
Goede begeleiding gedurende het gehele gassingsproces. Zorgvuldig omgegaan met onze woning en tuin, prettig contact gedurende de begassing met updates over de tot dan toe behaalde resultaten. Hele vriendelijke medewerkers die met ons meedachten, goede nazorg. EWS kwam heel professioneel over met medewerkers die duidelijk hart voor hun vak hadden.

3 tips om houtworm te herkennen

Controleer op houtwormgaatjes

Het kan zijn dat de gaatjes al in het hout aanwezig waren en dat de houtworm niet meer actief is. Nieuwe gaatjes zijn over het algemeen te herkennen doordat ze lichter van kleur zijn binnen in het hout.

Vang boormeel op

Wanneer u houtwormzaagsel regelmatig in en onder uw hout aantreft, is de kans groot dat er houtworm aanwezig is of was. Maak het hout stofvrij en vang het zaagsel op met een wit laken of papier. Ligt hier binnen een week weer boormeel op? Dan is de houtworm waarschijnlijk nog actief.

Let op vliegende kevers

Ziet u vliegende kevers in huis? Vooral in de periode mei t/m augustus? Kijk of u deze kevers kunt (laten) determineren. Zo weet u of het houtaantastende kevers zijn.

CONTACT

Paul van Luit

Technical and Commercial Advisor
+31 6 12 57 01 22
p.vanluit@ews-group.com

Ja, ik wil graag een gratis inspectie aanvragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uw geliefde molen weer beschermd voor de komende jaren.