Skip to content

Integrated pest management (IPM)

INTEGRATED PEST MANAGEMENT

De werkwijze van EWS Pest control is gebaseerd op de principes van Integrated Pest Management (IPM). De basis van Integrated Pest Management is het nemen van preventieve maatregelen. Hierdoor wordt de toetreding en ontwikkeling van plaagdieren en ongedierte in en om gebouwen tot een minimum beperkt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan bouwkundige aanpassingen zoals het dichten van gaten, kieren en slecht sluitende deuren. Zonder deze aanpassingen blijven plaagdieren de mogelijkheid hebben om gebouwen binnen te dringen.

Onze servicetechnici, in de volksmond ongediertebestrijders genoemd, zijn getraind in het signaleren van mogelijke risicogebieden in en om gebouwen of processen. Tijdens de reguliere controles geven wij advies met betrekking tot het weren van plaagdieren en ongedierte zoals muizen en insecten.

Daarnaast beschikt EWS Pest control over een gespecialiseerd team dat de benodigde (bouwkundige) weringsmaatregelen kan treffen. Zij kijken met de ogen van een ongediertebestrijder naar de bouwkundige hiaten. Hierdoor kan het huidige of eventueel toekomstige overlast nog beter worden verholpen. Bovendien kunnen we dankzij deze werkwijze de inzet van biociden minimaliseren. Chemische bestrijdingsmiddelen worden alleen als laatste hulpmiddel ingezet.

WET GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN (WGB)

Door de toepassing van Integrated Pest Management wordt direct voldaan aan de WGB. Deze wet verbiedt het onbeperkt toepassen van biociden. Dit verbod geldt voor zowel de opdrachtnemer als de opdrachtgever. Als de noodzakelijke preventieve maatregelen zijn genomen, kunnen biociden gedurende een beperkte tijd ingezet worden. Afhankelijk van de contractafspraken en of het advies van de opdrachtgever is opgevolgd, is hiervoor een aparte afspraak nodig.

DE WET NATUURBESCHERMING

Al onze werkzaamheden voldoen aan de uitgangspunten van de Natuurwet. Volgens deze wet mag geen schade worden toegebracht aan vogels en beschermde dieren of planten. De Natuurwet luidt in het kort:

  • Alle dieren zijn beschermd, met als uitzondering de bruine en zwarte rat, de huismuis en insecten;
  • Onnodig dierenleed dient te worden voorkomen.
Afspraak maken

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende inspectie. Wij bieden u direct inzicht in onze mogelijkheden en bijbehorende kosten. Bel ons of neem contact op via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Jan-willem-van-der-Hoeven-nl
Jan-Willem van der Hoeven

Technical & Commercial Advisor

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie
Peter van Koetsveld

Sales Manager Pest Control
+31 6 20915348
p.vankoetsveld@ews-group.com