Skip to content

Kakkerlakken aan boord van schepen

Kakkerlakken

Kakkerlakken. Met meer dan 4.500 soorten wereldwijd zijn ze er in alle soorten en maten.

Gezondheids- en veiligheidsrisico

Of het nu gaat om de Duitse kakkerlak, de oosterse kakkerlak of de Bruinbandkakkerlak, een ding is zeker: een kakkerlakkenplaag wilt u te allen tijde vermijden! En al helemaal in de maritieme sector waar kakkerlakken aan boord van zeeschepen ernstige gezondheids- en veiligheidsrisico’s voor de bemanning en de elektronica kunnen vormen.

Zeeschepen

Helaas vinden ze juist aan boord van schepen een ideale habitat om te groeien en te overleven: ze gedijen bij de aanwezigheid van water, voedsel, warmte en tal van potentiële schuilplaatsen. Vaak houden ze zich op in de (bij-)keuken en eetruimtes waar ze voedsel en de plaatsen waar het voedsel bereid wordt besmetten en mogelijk ziekteverwekkers overbrengen die dysenterie en diarree veroorzaken. Maar ook allergieën en astma zijn bekende gezondheidsrisico’s die worden veroorzaakt door de allergenen van de beestjes. Daarnaast verlagen ze het moreel van de bemanning en kunnen ze kortsluiting veroorzaken in schakelkasten, computers, digitale instrumenten, enz.

Professionele kakkerlakkenbestrijding

Het is dus van groot belang kakkerlakken buiten de deur te houden. De constructie van zeeschepen maakt de bestrijding van kakkerlakken echter tot een zeer uitdagende klus. Zelfinspectie is vanzelfsprekend uw eerste verdedigingslinie. Zodra echter alle tekenen op de aanwezigheid van kakkerlakken duiden, heeft u professionele hulp nodig.

Quick Response Team in Europese havens

Wist u dat EWS servicemogelijkheden en contracten biedt in bijna alle Europese havens? Bovendien hebben we een Quick Response Team om u te helpen bij het omgaan met een plaag of bij specifieke havenvereisten. Zo zijn we slechts een telefoontje verwijderd van een oplossing!

Contact

Wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan contact met ons op via +31 (0)85 04 98 528 .

Kakkerlakkenplaag?

Dit zijn enkele van de tekenen die duiden op een kakkerlakkenplaag:

* Uitwerpselen – een zwarte substantie die op gemalen koffie of zwarte peper lijkt.
* Eierschalen – ovaalvormige eitjes in kasten of achter meubels.
* Onaangename geur – bij een ernstige besmetting is een sterke, muffe geur waarneembaar.
* Afgevallen huid – meestal te vinden in de buurt van waar de kakkerlakken schuilen.
* Waarneming van kakkerlakken – zowel levende als dode kakkerlakken zijn een waarschuwingssignaal.