Skip to content

Kleine beestjes die enorme schade kunnen aanrichten: lees hier meer over de bedwants

Bedwantsen, vroeger wandluis- en tegenwoordig ook wel bedbugs genoemd, worden een steeds groter probleem. We komen ze vooral in hotels tegen maar ook wel in bedrijfspanden en woningen. Daarnaast zien we een toename van vrachtwagen cabines besmet met bedwantsen. Wanneer er een plaag is, is dit een enorme verstoring van de bedrijfsvoering met alle gevolgen van dien. In hotels is vooral reputatieschade hier een voorbeeld van. Maar hoe kunnen bedwantsen nu zoveel schade aanrichten?

Bedwantsen leven van mensenbloed en zijn erg vervelend, omdat ze jeukende bijtwondjes achterlaten. Vaak kun je de beten van een bedwants herkennen aan een rij beten op de huid. Ze worden bedwantsen genoemd, omdat ze vooral leven in en rondom het bed. Denk hierbij aan het mat

ras, het frame en het hoofdbord van het bed. Op deze manier kunnen ze mensen gemakkelijk bijten in hun slaap. Ook kunnen de insectjes zich verplaatsen naar naastgelegen kamers of appartementen. Bedwantsen kunnen daarnaast zeer makkelijk worden overgedragen van plaats tot plaats. Dit kan, omdat ze meeliften met de reiziger in de bagage en kleding.

De bedwants leeft van bloed en het is dus een fabeltje dat een kamer met een bedwantsenplaag per definitie vies is. De insecten kunnen evengoed via een gast in een brandschoon hotel binnengebracht worden. Een hotel kan dus geen schuld hebben aan het feit dat de bedwantsen zijn binnengekomen. Het hotel kan er wel alles aan doen om de plaag te bestrijden. Een bedwantsenplaag is erg hardnekkig en daarom is het verstandig om voor de bestrijding een professional in te huren. EWS Pest control bestrijdt bedwantsen op een deskundige en effectieve manier. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!