Skip to content

Houtworm bestrijding

Hout aantastende insecten – zoals houtworm, grote houtworm (bonte knaagkever), boktor of de spinthoutkever – en schimmels kunnen veel materiële en financiële schade veroorzaken. EWS Pest control voorziet u van uitstekende adviezen en adequate oplossingen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de nieuwste technieken, waaronder:

EWS Pest control helpt u zowel bij het beëindigen van actieve aantasting als bij het voorkomen van nieuwe aantasting. Daarnaast verzorgen we inspecties en rapportages bijvoorbeeld bij de aan- en verkoop van onroerend goed.

Hout aantastende insecten – zoals houtworm en boktor – en houtschimmels kunnen worden bestrijd door het aangetaste houtwerk te impregneren. Deze methode kan worden toegepast op schoon, bereikbaar en ongeverfd houtwerk.

Tijdens en na de behandeling dient de behandelde ruimte grondig te worden geventileerd. Op het behandelde hout zit een garantie van minimaal 5 jaar volgens de brancherichtlijnen.

EWS Pest Control verzorgt ook het herstel van verzwakte balken en constructies. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de polymeer chemische restauratietechniek.

Bij de hete luchtbehandeling wordt het aangetaste hout tot in de kern verhit tot 48 à 55 graden, waardoor de insecten zoals houtworm en boktor in alle levensstadia worden gedood. De behandeling vindt plaats met speciale hete luchtapparatuur die buiten het te behandelen huis of object wordt geplaatst. Via slangen of pijpen wordt de verwarmde buitenlucht in de betreffende ruimte geblazen.

Op moeilijk te verwarmen plaatsen worden sensoren in het hout aangebracht om ook de kerntemperatuur van het hout te kunnen bepalen. Iedere 10 minuten wordt de temperatuur in de computer geregistreerd en opgeslagen. Zodra alle sensoren de juiste kerntemperatuur aangeven, wordt de verwarming nog minimaal een uur voortgezet. De houtborende insecten worden gegarandeerd in alle levensstadia gedood.

 

Hout aantastende zwammen en schimmels kunnen ernstige schade veroorzaken bij monumenten, kerken of huizen. De bestrijding van schimmels en zwammen is gespecialiseerd werk dat door het gediplomeerde personeel van EWS Pest Control kan worden uitgevoerd.

De belangrijkste hout aantastende zwammen zijn:

  • Huiszwam
  • Kelderzwam
  • Plaatjeshoutzwam
  • Poriënzwam

s

Meer informatie over gasbehandeling tegen houtaantastende insecten vindt u hier.

Afspraak maken

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende inspectie. Wij bieden u direct inzicht in onze mogelijkheden en bijbehorende kosten. Bel ons of neem contact op via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Jan-willem-van-der-Hoeven-nl
Jan-Willem van der Hoeven

Technical & Commercial Advisor

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie