Skip to content

Professionele desinfectie

Professionele desinfectie voor de zakelijke en particuliere markt is door de bewezen technologie in staat om bacteriën te doden en virussen te bestrijden.  De behandeling bestaat uit het vernevelen van gecertificeerde producten op basis van waterstofperoxide middels speciale vernevelaars  zonder oppervlakken te beschadigen.  Professionele desinfectie behandeling van EWS Group doodt tot 99,9% bacteriën, schimmels en virussen.

Werkwijze

 •  Definiëren van de te behandelen ruimten, waaronder ook de aansluitende ruimten waarbij de toegang beperkt zal zijn totdat de behandeling is voltooid;
 • Om mogelijke kruisbesmetting tot een minimum te beperken, worden alle benodigde apparatuur voor het uitvoeren van de behandeling naar de ruimte gebracht die behandeld dient te worden;
 • De desinfecterende oplossing wordt verneveld in de te behandelde ruimte met speciale apparatuur (verstuivers), waardoor de actieve stof blijft werken;
 • Na de inwerktijd wordt de ruimte geventileerd. Door goed te ventileren droogt de verneveling op en breekt het af in water en zuurstof
 • Wanneer uit metingen blijkt dat de luchtkwaliteit aan de normeringen voldoet, wordt de ruimte weer vrijgegeven.

De behandeling wordt uitgevoerd door adequaat getraind personeel dat is uitgerust met individuele voorgeschreven beschermingsmiddelen.

Waar dient u rekening mee te houden?

 • De brandalarmindicatoren moeten worden uitgeschakeld door middel van een beschermkap of door het systeem indien mogelijk centraal uit te schakelen.
 • Ventilatiesystemen die de lucht recirculeren hoeven niet te worden afgesloten. In ruimtes met overdruk moet de toevoer van verse lucht worden uitgeschakeld.
 • De EWS methode zorgt ervoor dat de contactoppervlakten in o.a. kantoorruimten professioneel worden verneveld. Deze verneveling zorgt voor een desinfectie zonder oppervlaktebeschadiging. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakken gedurende een korte periode na de behandeling worden blootgesteld aan de werkzame stof. Deze periode is de tijd tussen het in werking treden van het desinfectiemiddel en het opdrogen van de oppervlakken.
 • Tot ongeveer 1 uur na voltooiing van de behandeling is de behandelde ruimte niet toegankelijk. Dit is afhankelijk van de ventilatie en de locatie.

Wat dient u op uw locatie te doen alvorens de desinfectie?

Om de behandeling van de kantoorruimten veilig uit te kunnen voeren en de maximale effectiviteit te bereiken, dienen de volgende stappen zorgvuldig uitgevoerd te worden:

 • Er mogen geen voedselproducten of medicijnen in de te behandelende ruimte aanwezig zijn.
 • Elektronische apparaten dienen uitgeschakeld te worden.
 • Alle materialen die door vocht beschadigd kunnen worden, dienen verwijderd te worden uit de te behandelen ruimte. Denk hierbij aan papieren voorwerpen en  kunst.
 • Producten welke in aanraking komen met voedingswaren zoals borden en bestek moeten veilig worden opgeborgen.
 • Onze medewerkers dienen steeds toegang te hebben tot de te behandelende en aansluitende ruimte
Ervaringen
Benieuwd hoe klanten professionele desinfectie van EWS Group ervaren? Lees hier het verhaal van een huisartsenpraktijk die een speciale behandelkamer voor (mogelijke) corona patiënten heeft gecreëerd.
 
Media

Zie professionele desinfectie van  EWS Group in de media bij Omroep Brabant .

 
Wilt u een adviseur spreken?
Jan-willem-van-der-Hoeven-nl
Jan-Willem van der Hoeven

Technical & Commercial Advisor

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie