Skip to content

Trots in extreme tijden!

Slechts 6 weken geleden, wat nu alweer voelt als een eeuwigheid, werd ons ook duidelijk dat ons wat te wachten stond. De eerste geluiden vanuit onze Italiaanse collega’s over quarantaines, mogelijke lock-downs, honderden geïnfecteerde en de eerste mensen die daadwerkelijk waren overleden door het virus. Daarna ging het snel, heel snel. Ook wij moesten ons gaan voorbereiden, welke risico’s en impact gaat dit hebben voor onze bedrijven in de overige Europese landen waar wij actief zijn. Onze klanten werden benaderd over hun visie voor de aankomende maanden, nieuwe budget verwachtingen werden gemaakt en o.a. onderzoek naar arbeidstijdverkorting werden opgestart. Diversen scenario’s kwamen voorbij. Er kwamen voorzorgmaatregelingen, onze auto’s van de buitendienstmedewerkers werden allemaal voorzien van water en zeep, extra schoonmaakschema’s, al het kantoorpersoneel werd verzocht om thuis te gaan werken. We proberen zoveel mogelijk één beleid te volgen binnen ons bedrijf met specifieke uitzonderingen per land.

 

Nu zitten we er middenin en zie je pas hoe sterk onze organisatie is. Op alle fronten wordt meer samengewerkt dan ooit, we hebben dagelijkse teammeetings waarbij we via video conference elkaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen. HR, QHSE, Sales en Operations hebben nog nooit zo grensoverschrijdend en intensief samengewerkt. Iedereen bruist van creativiteit om alle vraagstukken van onze klanten in te vullen en om onszelf aan de gang te houden. We dragen allemaal ons steentje bij en zijn bereid om op andere plekken te gaan werken dan gebruikelijk.

Ik moest denken aan het gezegde “alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.” Die uitdrukking is zeker voor ons van toepassing. Wij doen het echt samen!

Uiteraard zijn er bij ons ook divisies die het moeilijk hebben, maar wij hebben het geluk dat wij ook in branches werken die door moeten gaan. De logistiek staat nooit helemaal stil, ongedierte laat zich niet tegenhouden door corona en in de voedingsbranche is de vraag naar onze dienstverlening nog nooit zo hoog geweest. Nieuwe diensten, als desinfectie, worden ontplooid en er wordt tijd gemaakt voor kennisoverdracht. Het multidisciplinair opleiden van onze collega’s stond altijd hoog op onze agenda, maar door constante groei en krapte op de arbeidsmarkt was het moeilijk dit te verwezenlijken. In de huidige tijd, worden collega’s tussen de verschillende divisies meer uitgewisseld dan ooit tevoren.

Er wordt in het nieuws vaak gesproken over dat er een wereld bestaat van voor het coronavirus en na het coronavirus en dat het nooit meer zo wordt als daarvoor. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het hoop, want als ik een ding ben geworden in deze tijd is het trots, uitermate trots, op onze collega’s, onze partners (klanten en leveranciers), de saamhorigheid, het begrip en de wil om samen deze tijd door te komen is inspirerend en geeft ons de drive om er iedere dag weer voor te gaan.

Pas goed op elkaar, geniet van de kleine dingen en probeer gezond te blijven!

Joren Nieuwenhuizen
CEO

Bericht als PDF: Trots in extreme tijden!